pondělí 17. března 2014

Kuchyň

 

Dnes trochu z jiného soudku.

Představuji vám svoji zánovní kuchyň. Je propojena s obývacím pokojem, proto jsem chtěla jen umírněnější barvy.

Korpusy jsou má milovaná Ikea, návrh vlastní. 

Oceňuji především indukční desku - pokud ji ještě nemáte, jděte do ní - blesková regulace varu, voda vaří dříve, než ve varné konvici, naprosto jednoduchá údržba, kolem hrnců se nespálíte, prostě samá superlativa. A v kombinaci s černou digestoří je to navíc pro mé oko příjemné.

Taky porcelánový dřez je fajn, trochu jsem se bála údržby, ale je to dobré. Pro mě navíc designová záležitost.

Lednice měla být také vestavná, se světlými dvířky, jako je spodek linky, nakonec jsme zvolili energeticky úspornější variantu - volně stojící, ale myslím, že bych těch pár korun ze energii raději oželela. 

Tak ať se líbí.

 

 




 

9 komentářů:

  1. Té otevřené lednice je opravdu škoda :) Chápal bych za předpokladu, že by šlo o nějaký luxusní exemplář amerického typu, tedy super vysoká a třeba vícero dveřmi, takhle na mne působí rušivě, tím spíše, jde li o společný prostor s obývákem :) Osobně si myslím navíc, že v energetických účinnostech půjde o zanedbatelnou roční finanční částku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, taky mě "ruší". Roční spotřeba je asi o třetinu nižší, ale jak jsem psala - klidně to mohl vzít čert:). V některých věcech se nedokážu doma prosadit:)

      Vymazat
  2. Nemyslím, že by tu lednici vestavění nějak vylepšilo, ona je prostě velikostně jiná, než celá linka a jiné uspořádání dvířek. Prostě to je daň za málo místa.Spíš bych tam klidně nechala nerezový dřez. Jinak se mi to moc líbí - pohodová kuchyně.;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, díky za komentář. Vestavba by bývala na výšku horních skříňek, takže by to hezky uzavřela. Asi na ni ještě někde vyšetřím:), ale co s touhle lednicí, to nevím. Kdyby tak chtěla někomu v příbuzenstvu třeba odejít, tak to budu brát jako znamení a tuhle jim daruji:)

      Vymazat
    2. To je dobrý :) ty někomu pomůžeš a on pomůže k dokonalosti tvé kuchyně, to se mi líbí :)

      Taky jsem přemýšlela o podobné barvě na zdi kuchyně,ale nakonec zvolím šedou, jeden z odstínů melíru dlaždic.Ovšem než to realizuji...to bude trvat :))

      Ať se vám dobře žije v nové a krásné kuchyni ;)

      Vymazat
  3. S tou lednicí je to škoda, ale chápu, že někdy to jinak nejde. Já mám všechny spotřebice vestavěné včetně lednice, mě by to tam rušilo. A dřez bych brala spíš černý, k těm ostatním prvkům. Ale víš jak já to mám :-) Já zase doufám, že se jednou vrátím k plynu! Mám sklokeramiku, nemám k ní výhrad, až na to, že jsem si ji vlastní vinou podrápala, ale hořící oheň je prostě ohěň. Ale to je jaksi hudba budoucnosti než budu mít novou kuchyň. Pěkné to máš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, těším se na tvoji kuchyń, to je bez debat.
      Lednice mi taky nesedí, Ikea teď navíc končí se serií Faktum, tak asi v rámci výprodeje ještě vestavbu pořídím. Uvidíme. Čím déle to tu bude, tím mi to bude víc jedno, ale zpočátku mi to dost kazilo radost.
      Dokud řešíme jen takové problémy, je to pohoda:), viď.

      Vymazat
  4. Petruš pěkně prostorná kuchyň. A tak dokonale uklizená..... můj nedostižný sen:-))))
    Indukční desku si nedovedu představit, když vaří kluci to je děsný binec:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ajko, ahoj, uklizená je pro fotku, neboj, i když je fakt, že každý večer mám ráda tento stav:).
    Ta indukce je právě na úklid nepřekonatelná - hladká rovná plocha - měla jsem plyn - čitíš tam "pavouka" a taky jsou tam různé otvory, na elektřině mi zase nesmělo nic vykypět, to se pak připeklo - tady to hřeje jen pod dnem kastrolu, když to přeteče, tak se to vypne a nic se nenapeče. A kolem těch kruhových vařičů na elektřinu to časem zajde, ať chceš nebo ne.
    Pořád mi leží v hlavě ta "vinná" roláda, musím to zkusit!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu.